Press releases

Customer

Contact

Polacy jedzą coraz więcej jaj, nie tylko w Wielkanoc – ceny jaj spadają

Przed nami Święta Wielkanocne, a wraz z nimi gorący okres dla producentów jaj. Ile zapłacimy za świąteczne jaja? Według danych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w pierwszym tygodniu kwietnia br. jaja kategorii XL kosztowały 41 zł za 100 szt., kategorii L - 31 zł za 100 szt. ...

More

Polacy jedzą coraz więcej jaj, nie tylko w Wielkanoc – ceny jaj spadają

Przed nami Święta Wielkanocne, a wraz z nimi gorący okres dla producentów jaj. Ile zapłacimy za świąteczne jaja? Według danych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w pierwszym tygodniu kwietnia br. jaja kategorii XL kosztowały 41 zł za 100 szt., kategorii L - 31 zł za 100 szt. ...

More

Ogranicz zagrzewanie kiszonek

W ofercie firmy De Heus pojawiły się dwa nowe konserwanty do zabezpieczania dawek TMR przed zagrzewaniem: Fresh TMR P — w formie płynnej i Fresh TMR S — w formie sypkiej. Oba produkty zabezpieczają kiszonki i dawki pokarmowe TMR przez zagrzewaniem. ...

More

Letnie upały prowadzą do spadku produkcyjności krów mlecznych i strat finansowych gospodarstw. Jak walczyć ze stresem cieplnym u krów mlecznych?

Zima dobiegła końca, a temperatury są coraz wyższe. O ile dla większości rolników jest to dobra wiadomość, to producentom mleka może przysporzyć zmartwień, związanych z problemami stresu cieplnego w stadach. ...

More

21 marca – idealny dzień na wycieczkę do lasu

Każdego roku, 21 marca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Lasu. W tym dniu na całym świecie organizowane są akcje mające zwrócić uwagę na lasy i ochronę środowiska. To także doskonała okazja, aby udać się na spacer do lasu i posadzić w nim drzewo. ...

More

Kolejne wytwórnie De Heus z certyfikatem VLOG

Firma De Heus pozytywnie przeszła kolejne audyty zewnętrzne i uzyskała certyfikat zgodności ze standardem VLOG dla dwóch wytwórni pasz, w Grodzisku Wielkopolskim i w Łomży. Posiadanie certyfikatu potwierdza wyeliminowanie z produkcji wszystkich składników, które mogą posiadać modyfikacje genetyczne. ...

More

Producenci dbają o jakość polskiej żywności, a konsumenci to doceniają

Odpowiedzialna produkcja żywności ma trzy wymiary: środowiskowy, prawny i komercyjny. Musimy wytwarzać więcej produktów wysokiej jakości zużywając mniej zasobów, przestrzegać norm oraz odpowiadać na potrzeby świadomych konsumentów – to najważniejsze wnioski z konferencji „Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja”, która otworzyła drugą edycję targów Agro Days. ...

More