Komunikaty prasowe

Klient

Kontakt

Włoszczyzna – królewski wybór

Gdy robimy wywar warzywny, zawsze kupujemy włoszczyznę - choć każde z warzyw wchodzących w jej skład możemy kupić oddzielnie. Jest podstawą bulionu, z którego gotujemy rosół, bazą do zup, sosów i do risotto.

Więcej

Trzy kaszubskie potrawy, których musisz spróbować po drodze nad morze

Wakacje nad Bałtykiem to dla wielu Polaków tradycja. Jadąc nad morze, zatrzymujemy się co najwyżej na hot-doga na stacji benzynowej. Tymczasem wschodnia część wybrzeża to Kaszuby –region słynący z fantastycznej kuchni lokalnej. ...

Więcej

Czy podróżujemy po to, by jeść?

World Food Travel Association podaje, że aż 93% podróżujących planuje wakacje, kierując się wyborem potraw i napojów w miejscu, do którego mają zamiar sie wybrać, a liczba zdjęć z restauracji, barów i kawiarni na Instagramie rośnie w szalonym tempie i jest wyższa niż fotografii na tle największych atrakcji turystycznych. ...

Więcej

Dawniej zakazany owoc, dziś - obecny w każdej kuchni

Ze świecą szukać osoby, która nigdy nie jadła pomidorów. Bez nich nie byłoby pizzy, spaghetti bolognese i wielu innych potraw, które wszyscy kochamy jeść. Są doskonałe dla każdego: zarówno dla wegan i wegetarian, jak i dla mięsożerców i osób na diecie redukcyjnej (mają zaledwie 18kcal w 100g!). ...

Więcej

Daj się wpuścić w maliny!

Już sam kolor świeżych malin – intensywnie czerwony i soczysty – poprawia humor. Ich głęboki i wyrazisty smak odpręża i pobudza wyobraźnię. Owoce te, mimo że są słodkie, zawierają niewiele kalorii. Przyjrzyjmy się im bliżej i sprawdźmy przepisy na niestandardowe wykorzystanie malin do przyrządzenia niebanalnych potraw. ...

Więcej

Koktajle - najzdrowszy fast food

Koktajle owocowe i warzywne są z roku na rok bardziej popularne, nie tylko wśród osób na diecie redukcyjnej. Zmiksowanymi warzywami i owocami coraz częściej zastępujemy niektóre posiłki. I słusznie! ...

Więcej

Kupujesz przetwory „domowe”? Zrób własne!

Nic nie zastąpi smaku truskawek i malin prosto z krzaka, ale możemy próbować zatrzymać odrobinę smaków lata na jesienne słoty i zimowe mrozy,  przygotowując pyszne i kolorowe przetwory.

Więcej