Komunikaty prasowe

Klient

Kontakt

Dawniej zakazany owoc, dziś - obecny w każdej kuchni

Ze świecą szukać osoby, która nigdy nie jadła pomidorów. Bez nich nie byłoby pizzy, spaghetti bolognese i wielu innych potraw, które wszyscy kochamy jeść. Są doskonałe dla każdego: zarówno dla wegan i wegetarian, jak i dla mięsożerców i osób na diecie redukcyjnej (mają zaledwie 18kcal w 100g!). ...

Więcej

Mąka, mąka, mąka i jeszcze raz mąka…

Ciasta, babeczki, chleby, makarony, placki, kluski i naleśniki. Wszyscy kochamy je jeść, a wielu z nas uwielbia je również przygotowywać samodzielnie. Najczęściej wykorzystujemy do nich mąkę pszenną lub żytnią, czyli dwa najpopularniejsze rodzaje. ...

Więcej

Nie cykaj się cykorii – z najnowszej „Kuchni” dowiesz się, z czym to się je!

Niedoceniane warzywo, które powinno częściej gościć na naszych stołach. Ze względu na zawarte w niej składniki odżywcze i witaminy, jest doskonałym uzupełnieniem zimowego menu. W dodatku, dobrze przechowywana w ciemnym i chłodnym miejscu, wcale nie musi być gorzka. ...

Więcej

Marcowy numer magazynu „Kuchnia” już w sprzedaży! Wszystko o jedzeniu szybkim i powolnym

Co wspólnego ma koncentracja z gotowaniem i dlaczego czasem warto stać się… marchewką? Odpowiedzi na te pytania w marcowym numerze Kuchni, która już dziś dostępna jest w sprzedaży. Główny temat numeru to cykoria, która wcale nie musi być gorzka. ...

Więcej