Komunikat prasowy

Klient

Kontakt

3 pyszne sposoby na majówkę pod dachem

Długi weekend majowy to idealny moment na chwilę odpoczynku, spotkanie z przyjaciółmi i rodziną oraz wspólne gotowanie i świętowanie. Warunki atmosferyczne nie zawsze pozwalają nam na zorganizowanie pikniku, wyjazd nad jezioro lub grillowanie w ogrodzie. Przedstawiamy 3 sposoby na majowe gotowanie, którego nie zepsuje nam deszcz i wiatr.

Majówka to dla wielu Polaków początek sezonu wiosenno-letnich spotkań towarzyskich  – zauważa Ewa Wagner, redaktor naczelna miesięcznika „Kuchnia”. – W najnowszym numerze znajdziecie przepisy, które będą idealne zarówno na wspólne grillowanie, jak również wykwintną kolację i brunch z przyjaciółmi – dodaje.

  1. Domowy „fine dining”. Postaw na przeżycie – celebrację posiłku, budowanie atmosfery i przytulne otoczenie. Udekoruj stół miętą i bazylią, przygotuj koktajle z jarmużu i podaj potrawy z zielonego groszku – terrinę, ciasto drożdżowe i galaretkę.
  2. Grillowanie bez dymu. Nawet najgorsza wichura nie zepsuje Ci grillowania, jeśli użyjesz elektrycznej wersji grilla. Przygotuj polędwiczki wieprzowe, kofty z wołowiny i piersi z kurczaka z sokiem z limonki. Jeżeli nie zjecie wszystkiego, to następnego dnia możesz przygotować tartę z grillowaną polędwiczką, burgery z koftami i sałatkę z kurczakiem.
  3. Kawowy brunch. Wystarczy kawa i mleko, żeby przygotować co najmniej 12 różnych napojów. Espresso, Flat white, Americano lub Caffè latte to te najbardziej popularne. W magazynie „Kuchnia” znajdziecie też przepis na mrożoną kawę bananową. Idealną przekąską do kawy będą pieczone truskawki z rabarbarem i chrupiącą posypką oraz ptysie z kruszonką.

W majowym numerze magazynu „Kuchnia” także:

  • Bimber – jaka jest prawdziwa historia tego trunku?
  • Wywiad – Michel Moran – uwielbiany juror z MasterChef
  • Podróże – grillowanie w RPA, białe noce i kolacje w Petersburgu, kawa w Kosowie.

A ponadto kontynuacja konkursu „Gotuj z Kuchnią”, w którym co miesiąc można wygrać artykuły gospodarstwa domowego, a po 12 miesiącach powalczyć o atrakcyjną nagrodę główną – wielofunkcyjny mikser SMEG z kompletem nakładek.

 

Magazyn Kuchnia to poradnik dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, ale również dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Każdy numer to garść ciekawych informacji na temat sezonowych produktów oraz przepisy sprawdzone przez redakcję, zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych miłośników smacznego jedzenia. „Magazyn Kuchnia” to również cykl reportaży z podróży kulinarnych, felietony znanych autorów oraz artykuły o ludziach z pasją.

drukuj