Komunikat prasowy

Klient

Kontakt

Na początku było… jajko – szybkie przepisy na wielkanocne śniadanie

Jajka to od dziesiątków lat nieodłączna część świątecznego stołu. Tradycyjne przepisy na ich wykorzystanie zna każda pani domu. Warto jednak poszukać nowych pomysłów i spróbować podać je z innymi niż do tej pory dodatkami, które nadadzą im wyjątkowego smaku.

Od wieków jajko uznawane jest za symbol nowego życia, dlatego nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole. Może być głównym składnikiem dania albo stanowić do niego dodatek. Gdy dzielimy się nim podczas świątecznego śniadania, pełni rolę podarunku z życzeniem pomnażania sił witalnych. Dobrze jest więc zadbać, aby ten prezent był jak najsmaczniejszy.

– W najnowszej „Kuchni” pokazujemy aż 13 szybkich przepisów na wielkanocne jajka. Polecam sosy do jajek i farsze z żółtkami, szczególnie tym z Was, którym znudził się smak gotowanego jajka chluśniętego łyżką majonezu  – radzi redaktor naczelna „Kuchni”, Ewa Wagner.

Zamiast tradycyjnego dressingu możemy przyrządzić sosy: kolendrowy z orzechami, serowy, tatarski bądź chrzanowy. A miłośników farszów z pewnością zainteresuje propozycja z guacamole, anchois i kaparami, z suszonymi pomidorami bądź z bazylią.

Więcej informacji i przepisów z wykorzystaniem jajek można znaleźć w najnowszym, kwietniowym wydaniu miesięcznika „Kuchnia, który będzie dostępny na rynku od 21 marca 2017 r. W numerze również:

  • Wielki Post i jak go unikano w dawnych czasach?
  • Wariacje Marty Dymek – babka wielkanocna dla wegan
  • Szynka – królowa wielkanocnego stołu
  • Zeszyt z przepisami na dania wielkanocne
  • Co powinieneś wiedzieć o wanilii?
  • Kupony rabatowe do sklepów w całej Polsce
  • „Gotuj z Kuchnią”roczny plebiscyt fotograficzny dla czytelników magazynu. Głównym założeniem konkursu jest przygotowanie dania na podstawie przepisu, który znalazł się w bieżącym wydaniu miesięcznika i sfotografowanie go wraz egzemplarzem „Kuchni” w tle. Co miesiąc jury wybiera jednego zwycięzcę, który później walczy o nagrodę główną w plebiscycie rocznym. Nagrody, zarówno do comiesięcznych edycji, jak i finałowego konkursu ufundowane zostały przez markę SMEG. Regulamin konkursu „Gotuj z Kuchnią” dostępny jest na stronie magazyn-kuchnia.pl

Magazyn Kuchnia to poradnik dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, ale również dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Każdy numer to garść ciekawych informacji na temat sezonowych produktów oraz przepisy sprawdzone przez redakcję, zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych miłośników smacznego jedzenia. „Magazyn Kuchnia” to również cykl reportaży z podróży kulinarnych, felietony znanych autorów oraz artykuły o ludziach z pasją.

drukuj