Komunikat prasowy

Klient

Kontakt

Nie cykaj się cykorii – z najnowszej „Kuchni” dowiesz się, z czym to się je!

Niedoceniane warzywo, które powinno częściej gościć na naszych stołach. Ze względu na zawarte w niej składniki odżywcze i witaminy, jest doskonałym uzupełnieniem zimowego menu. W dodatku, dobrze przechowywana w ciemnym i chłodnym miejscu, wcale nie musi być gorzka.  

Cykoria to bogate źródło witamin A, B i C, kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i żelaza. Spożywając ją regularnie, zauważysz poprawę kondycji skóry, odporności i przemiany materii. Diabetycy cenią ją ze względu na niski indeks glikemiczny, a osoby na diecie odchudzającej – za niską kaloryczność.

To również świetny dodatek do sałatek i surówek. Możesz cykorię jeść na surowo, upiec albo dodać do zupy. Świetnie komponuje się z orzechami, serami albo po prostu z sosem winegret.

Więcej informacji na temat cykorii oraz przepisy na przekąski i potrawy z jej wykorzystaniem, znajdziesz w najnowszym, marcowym wydaniu miesięcznika Kuchnia. W numerze również:

  • Wszystko, co chcesz wiedzieć o oleju kokosowym
  • Jakie jest ulubione wino Polaków i z czym komponuje się najlepiej?
  • Najlepsze europejskie destynacje dla miłośników podróży kulinarnych
  • Zeszyt z przepisami na dania z kiszonek
  • Konkurs dla smakoszy Gotuj z Kuchnią

Marcowe wydanie dostępne jest również z dodatkiem: praktycznym zeszytem z przepisami Moje wypieki za 14,99zł.

okladka KUCHNIA 03 2017

 

Magazyn Kuchnia to poradnik dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, ale również dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Każdy numer to garść ciekawych informacji na temat sezonowych produktów oraz przepisy sprawdzone przez redakcję, zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych miłośników smacznego jedzenia. „Magazyn Kuchnia” to również cykl reportaży z podróży kulinarnych, felietony znanych autorów oraz artykuły o ludziach z pasją.

drukuj