Komunikaty prasowe

Klient

Kontakt

Rekordowa produkcja polskiego brojlera – rośnie także eksport

Jak podaje GUS, w 2016 roku polscy drobiarze wyhodowali ponad 1 mld 105 mln sztuk brojlerów. Wraz z produkcją rośnie również eksport. Udział polskich kurcząt w sprzedaży na terenie Unii Europejskiej wyniósł 17 proc. Aby jednak rozwijać hodowle brojlera trzeba zadbać o stada rodzicielskie i prarodzicielskie nioski reprodukcyjnej (GPS - Grand Parents Stock).

Więcej

Rekordowa produkcja polskiego brojlera – rośnie także eksport

Jak podaje GUS, w 2016 roku polscy drobiarze wyhodowali ponad 1 mld 105 mln sztuk brojlerów. Wraz z produkcją rośnie również eksport. Udział polskich kurcząt w sprzedaży na terenie Unii Europejskiej wyniósł 17 proc. Aby jednak rozwijać hodowle brojlera trzeba zadbać o stada rodzicielskie i prarodzicielskie nioski reprodukcyjnej (GPS - Grand Parents Stock).

Więcej

Łatwiejsze i szybsze zamawianie paszy

De Heus – wiodący producent pasz - udoskonala platformę sprzedaży elektronicznej i uruchamia nowy Pulpit Klienta. Nowoczesna platforma usprawnia zamawianie pasz i pomaga sprostać rosnącym wymaganiom klientów, znacznie przyśpieszając proces zakupowy.

Więcej

80 proc. problemów z płodnością loch wynika ze złego zarządzania

Hodowla trzody chlewnej to proces, który wymaga dużego zaangażowania i cierpliwości. Hodowcy muszą stale zdobywać nowe umiejętności i wiedzę, by sprostać coraz trudniejszym wymaganiom rynku. Dlatego, 28. lutego w Powidzu (woj. wielkopolskie) odbyło się kolejne spotkanie z hodowcami w ramach Akademii A’Locha. Tym razem eksperci podjęli temat rozrodu i żywienia w okresie około inseminacyjnym.

Więcej

De Heus wprowadził nowe produkty dla bydła z linii Bestermine

Firma De Heus – wiodący producent pasz - wprowadziła na rynek nowe produkty z linii mieszanek mineralno-witaminowych Bestermine, dostosowane do aktualnych potrzeb bydła. Produkty Bestermine Kaliber, Bestermine Rozród i Bestermine Total mają wesprzeć hodowców w codziennej opiece nad stadem, uzupełniając potrzeby  mineralno-witaminowe zwierząt, stanowiące wciąż dość powszechny...

Więcej

Droga karpia na świąteczny stół

Karp – król bożonarodzeniowego stołu, bez którego niejeden Polak nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji. By zapobiec świątecznej tragedii, warto zaopatrzyć się w rybę ze sprawdzonego źródła. Sekret jego wyjątkowego smaku zależy bowiem od warunków jego hodowli. ...

Więcej

Akademia Zdrowej Racicy wspiera hodowców z całej Polski

Firma De Heus, we współpracy z  Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego, zorganizowała bezpłatne warsztaty, podczas których eksperci De Heus podzielili się z hodowcami praktyczną wiedzą na temat korekcji racic. Spotkania odbyły się między 21 a 30 listopada w Sarbicach Pierwszych, Gojcowie, Starej Słupi, Czerwonej Woli i Michałowie. ...

Więcej