Press releases

Customer

Contact

Nie znosisz świątecznej paniki? Są potrawy, które możesz przygotować wcześniej

Święta Bożego Narodzenia powinny kojarzyć nam się z radosnym czasem spędzonym z rodziną. Niestety, zwykle są poprzedzone nerwowymi przygotowaniami, które potrafią skutecznie zepsuć świąteczną atmosferę. ...

More

Nie znosisz świątecznej paniki? Są potrawy, które możesz przygotować wcześniej

Święta Bożego Narodzenia powinny kojarzyć nam się z radosnym czasem spędzonym z rodziną. Niestety, zwykle są poprzedzone nerwowymi przygotowaniami, które potrafią skutecznie zepsuć świąteczną atmosferę. ...

More

Pyszna gęsina na świętego Marcina

Dawniej gęś gościła na polskich stołach dużo częściej niż obecnie. W XIX wieku zajadano się tym pysznym drobiem przez całą jesień i zimę. Stopniowo jednak gęsina została wyparta przez kurczaka, który jest łatwiejszy w hodowli, tańszy i bardziej dostępny. ...

More

Jesienny przysmak: dynia

Koniec października i listopad to absolutny szczyt sezonu na dynię i nie można go przegapić. To produkt tak uniwersalny, że jedynie nasza wyobraźnia może ograniczyć nowe pomysły na jej wykorzystanie. Jeśli jeszcze do tej pory nie pojawiła się na Waszym stole, sprawdźcie w najnowszym magazynie „Kuchnia”, jak ją przyrządzić. ...

More

Włoszczyzna – królewski wybór

Gdy robimy wywar warzywny, zawsze kupujemy włoszczyznę - choć każde z warzyw wchodzących w jej skład możemy kupić oddzielnie. Jest podstawą bulionu, z którego gotujemy rosół, bazą do zup, sosów i do risotto.

More

Różnorodna, aromatyczna i bogata – kuchnia polska

Kuchnia polska to przede wszystkim różnorodność. Przez stulecia kształtowana była przez wpływy wschodnie, niemieckie, francuskie i żydowskie. Istnieje kilka flagowych potraw, które są jej znakiem rozpoznawczym: pierogi, gołąbki, kotlet schabowy i rosół. ...

More

Zdrowy jak… gruszka?

Wygląd gruszki, która kształtem przypomina kobiecą figurę, oddziałuje mocno na wyobraźnię i może przywoływać namiętne skojarzenia. Jest pełna zdrowych składników, a jej smak doceniali nawet polscy królowie! Znany polski kronikarz opisuje, że Władysław Jagiełło „dobre i słodkie gruszki po kryjomu jadał”. ...

More